Fő menü
RUBIK LOGICENTER KONCEPCIÓ

RUBIK LOGICENTER KONCEPCIÓ
A gödöllői Szent István Egyetemen készült egy Rubik logikán alapuló innovációs koncepció, amely a 3x3-as kocka kirakás logikai menetére építi a fenntartható zöld fejlesztési programok sikeres modellezését! Ehhez Climate-KIC diákversenyek is kapcsolódtak a korábbi években, tehát Rubik kocka sok területen befolyásolja az életünket, Rubik kocka Fun-ok vagyunk itt a SZIE-n nagyon sokan. Már 2013 elején összeraktuk a terveket a rubik innovációs koncepciónk szerint, melynek fontosabb részletei a csatolt látványtervben is jól láthatók! Első körben a SZIE-n szeretnénk az egyik épületben olyan kocka elemekbe integrált „Rubik InnoLab”-okat (5x5 méteres kocka alakú helyiségek/kutató szobák) kialakítani, melyekben az egyetem kutatói, hallgatói indíthatnak innovációs projekteket, majd az onnan "kiguruló" eredményeket egy különálló kiállítótérben a nagyközönség, és főként a piaci felhasználók folyamatosan tanulmányozhatják.
A koncepciót „Rubik Logicenter”-nek  neveztük el, és ezt lehetne tovább vinni egy „Rubik Logicenter Outreach” nemzetközi programban is. Az elképzelés az, hogy 26 db (3x3-as Rubik kocka kockáinak száma) adott szakterületre definiált, megfelelő protokollal működő központi „Rubik InnoLab”-ot hozunk létre Gödöllőn a központban, valamint hasonló egységeket az adott célországban (elsősorban külhonban).
Az Outreach Központokban ezek mellé a Rubik InnoLabok mellé védjegyként, a sikeres projekt összefoglalóját  látványosan megosztó, információval teli kockaszobrot állítanánk fel (ilyen van már Gödöllőn most is). A Rubik InnoLab szakmai tartalma, a működési protokoll jól definiált és sajátossága, hogy „game theory” megoldásokat alkalmaztunk a protokollok kialakításához.
Tehát lenne egy központi Rubik LogiCenter Gödöllőn 26 egységgel (26 kutatói szoba mert a 3x3x3 -as kocka ennyi kockaelemből áll) és a környező országokban kisebb RubikInnoLabok egy-egy kutató egységgel. Egy üzleti terv szerint önfenntartó a rendszer, mert az Rubik InnoLab-ok a piacnak dolgoznak direkt kapcsolaton kereszül, viszont mindegyik kapcsolatban van egymással és egy általános, de fenntartható erőforrás-felhasználási rendszerstruktúrát ( modellt) alapoznak meg!

Forrás: SZIE Klímatanács és Co&Co Designcommunication Kft.
Date / Time